SKŁADNIKI


200g mix sałaty
100ml pesto pietruszkowego
2 szczypty kardamonu
5 obranych pistacji
10g suszonego berberysu
warzywa sezonowe: rzodkiewki,
pomidory, ogórki itp.
owoce sezonowe: maliny,
porzeczki, truskawki, borówki,
arbuz itp.
100g wędzonej pstrąga
bez skóry i ości
1 gałka sorbetu z czarnej
porzeczki

1

Sałatę myjemy, osuszamy i rwiemy na kawałki.

2

Umytą i porwaną sałatę przekładamy do miski i mieszamy z pesto.

3

Sałatę przełożyć na talerz. Na górze sałaty kładziemy sezonowe warzywa i owoce. Posypać ją kardamonem, berberysem. Rozłożyć rybę i nałożyć lody.
POLECAMY TAKŻE
FISH BURGER Z KOPERKIEM
W MAŚLANEJ BUŁCE
ZOBACZ
PIEORGI Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM
ZOBACZ