SKŁADNIKI


4 kotlety rybne lub  filet z dorsza
2g koperku
100g kiszonej kapusty
5 ml miodu [1 płaska łyżeczka od herbaty]
20g tartej marchwi
30ml octu jabłkowego
50ml masła
1 jajko
50g majonez
25g musztardy
francuskiej
1 ząbek czosnek
sok z cytryny
olej do smażenia
sól i pieprz

1

Kapustę posiekać, dodać olej, marchew, miód i odstawić. Majonez wymieszać z musztardą francuską i czosnkiem.

2

Na patelni rozpuścić masło. Do miski wbijamy jajko i ubijamy z odrobiną soli. Wlewamy na patelnię i pieczemy omleta, ok 3-4 minut. Składamy go na 1/2 a następnie na 1/4.

3

Filety osuszamy z nadmiaru wody, solimy, pieprzymy, skrapiamy cytryną i panierujemy w mące. Rozpuszczamy masło na patelni. Smażymy na patelni na złoty kolor.

4

Bułkę kroimy  na 1/2, wstawiamy do pieca na 1-2 min.  Smarujemy od środka sosem, kładziemy kapustę, rybę, posypujemy koprem , przykrywamy bułkę.

Fishburgera podajemy z sałatą. 

POLECAMY TAKŻE
FISH BURGER Z KOPERKIEM
W MAŚLANEJ BUŁCE
ZOBACZ
PIEORGI Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM
ZOBACZ