4 kotlety rybne lub filet z dorsza
2g koperku
100g kiszonej kapusty
5 ml miodu [1 płaska łyżeczka od herbaty]
20g tartej marchwi
30ml octu jabłkowego
50ml masła
1 jajko
50g majonez
25g musztardy francuskiej
1 ząbek czosnek
sok z cytryny
olej do smażenia
sól i pieprz
1
Kapustę posiekać, dodać olej, marchew, miód i odstawić. Majonez wymieszać z musztardą francuską i czosnkiem.
2
Na patelni rozpuścić masło. Do miski wbijamy jajko i ubijamy z odrobiną soli. Wlewamy na patelnię i pieczemy omleta, ok 3-4 minut. Składamy go na 1/2 a następnie na 1/4.
3
Filety osuszamy z nadmiaru wody, solimy, pieprzymy, skrapiamy cytryną i panierujemy w mące. Rozpuszczamy masło na patelni. Smażymy na patelni na złoty kolor.
4
Bułkę kroimy na 1/2, wstawiamy do pieca na 1-2 min. Smarujemy od środka sosem, kładziemy kapustę, rybę, posypujemy koprem , przykrywamy bułkę.
Fishburgera podajemy z sałatą.